Melyik a legjobb laptop tanuláshoz?
PC Aréna Blog

Melyik a legjobb laptop tanuláshoz?

Apr 03, 2024

A felnőttképzésekről

Egyáltalán nem ritka, hogy valaki idősebb korban kezd el tanulni valamit. Legyen szó egy szakmáról vagy egy hobbiról, érdemes elkezdeni új ismereteket szerezni akár 40-50 évesen is. Tanulni ugyanis sohasem késő!

Szerencsére a feltételek rendelkezésre állnak, hazánkban is számos képzőintézmény van, ahol jobbnál jobb tanfolyamokat hirdetnek. A felnőttképzés átalakult az utóbbi időben, a régi OKJ-s képzések megszűntek, azonban továbbra is lehet iskolarendszeren kívül bizonyítványt, tanúsítványt szerezni. Sokan ki is használják ezeket a lehetőségeket.

Még nagyobb pozitívum, hogy manapság a képzések zöme online zajlik – legalábbis ami az elméleti órákat illeti –, így valójában ki sem kell mozdulnunk otthonról ahhoz, hogy egy új szakmát szerezzünk.

Kell egy laptop a tanuláshoz!

Mindebből viszont az következik, hogy kell egy laptop a tanuláshoz: azért inkább ezt javasolják az oktatók a számítógép helyett, mert így az online tanórákon is egyszerűen részt lehet venni. A laptopokban ugyanis van kamera és mikrofon, így akár a Microsoft Teams, akár a Google Meet, akár a Zoom felületét használják videóhívásra a tanárok, gond nélkül bekapcsolódhatunk, mivel adott minden technika.

A tananyagokat is rendszerint elektronikus úton teszik közzé. Vagy feltöltik az adott oktatási felületre, vagy e-mailben küldik el, esetleg megadnak egy weboldalt, ahol elérhető minden tétel. Sok esetben akár YouTube videók megnézését is kérik.

Éppen ezért fontos, hogy egy olyan gépet használjunk, ahol van elég tárhely, ahová le tudjuk menteni a kapott dokumentumokat anélkül, hogy más dokumentumok, fájlok közé keverednének. Sokan gondolják úgy, hogy nem szerencsés a munkahelyi laptopot használni tanulási célokra, pláne, ha az egy céges gép, és mi titokban szeretnénk egy új szakmát szerezni a váltás reményében.

Az sem kivitelezhető hosszú távon, hogy a család egyetlen laptopját használjuk a képzésen való részvételre, tanulásra, hiszen mi van, ha a párunknak vagy a gyermekünknek is épp akkor lenne szüksége az eszközre?

Összegezve tehát: a legjobb megoldás külön erre a célra beszerezni egy laptopot. Nem is kell, hogy ez a legnívósabb, legdrágább legyen: tökéletesen megteszi egy használt laptop a tanuláshoz.

Milyen modellt érdemes választani?

Nézz szét a használt laptop kínálatunkban, és válaszd ki az igényeidnek megfelelő eszközt! Ez nagyban függ attól, mit tanulsz, milyen felületeket használsz majd, milyen mennyiségű dokumentumot kapsz és állítasz majd elő.

Természetesen, ha grafikus tanfolyamra jelentkeztél, akkor egy komolyabb gépre lesz szükség, míg, ha egy személyiségfejlesztő tanfolyamra iratkoztál be, ahol gyakran meditációval zárul az óra, akkor egy fülhallgatót érdemes beszerezned – és ennek függvényében az elérhető csatlakozókat érdemes figyelembe venni.

Fontos lehet még a laptop mérete is. Ha ugyanis néha-néha be kell menned személyesen konzultációra vagy gyakorlatra, és viszed magaddal a laptopot, nem jó, ha az túl nehéz, túl nagy.

Egyik legnépszerűbb termékünk a Lenovo ThinkPad T440 HUN laptop, amely nemcsak kedvező ára miatt vonzó, hanem azért is, mert több szempontnak is megfelel. Van kamerája, Bluetooth-csatlakozója, a képátlója 14 inch, a merevlemez pedig egy 240 GB-os SSD. Igény szerint ez utóbbi cserélhető is.

Ez a laptop tanuláshoz kiváló lehet, de ne felejts el kiegészítőket is rendelni mellé, hogy kényelmesen használhasd: egér, fejhallgató vagy hangfal, laptoptáska. Kínálatunkban ezeket is megtalálod. Windows 10-zel kínáljuk, Microsoft Office-t is telepíthetünk rá kedvező áron. Keress bennünket bátran, ha további tanácsokra lenne szükséged!