Ezek a Lenovo laptop előnyei
PC Aréna Blog

Ezek a Lenovo laptop előnyei

Apr 17, 2024

Néhány szó a Lenovo márkáról

A Dell és a HP mellett a Lenovo az a vállalat, amelyik előkelő helyet foglal el laptopok piacán. A cég 1984-ben alapult meg Pekingben, talán kevesen tudják, de az IBM utódai ők. A vállalattal együtt megvették a ThinkPadek gyártási jogát is, és szerencsére nem is változtattak a bevált modellen, épp beszélt olyan sikeresek ma is.

Jelenleg a cégnek több központja is van, az egyik az USA-ban, míg a másik kettő Kínában. Kezdetben még ismeretlenek voltak, de a történetükből kiderül, hogy 2004-ben már eladták a százmilliomodik Lenovo PC-t, 2005-ben pedig a harmadik legnagyobb számítógépgyártó vállalattá léptek elő.

Mint látható, nemcsak laptopokat, hanem asztali számítógépeket, sőt szervereket és monitorokat is gyártanak, ám minden termékük közül a leghíresebb az üzleti célokra szánt Lenovo ThinkPad sorozat.

A Lenovo ThinkPad

A Lenovo ThinkPad jellegzetessége a G, H és B billentyűk között elhelyezkedő kis piros gomb, a TrackPoint, amely kézi joystickként szolgál.

Már ez az apró eltérés elegendő ahhoz, hogy az ember örökre megjegyezze, hogy egy Lenovo ThinkPad került elé. Azonban akik komolyabban foglalkoznak a számítástechnikával, azt is jól tudják, hogy nem ez a Lenovo laptopok fő előnye.

A cég valóban minőségi laptopokat gyárt, olyannyira, hogy azokat még a NASA is használja. Persze itt is találunk különbségeket a különböző szériák között, például az IdeaPadek az átlagos felhasználók számára készülnek, így kevésbé minőségiek, míg a ThinkPadek komolyabb üzleti modellek. Épp ezért nem véletlen, hogy kínálatunkban a használt Lenovo laptopok között ez utóbbiakból találsz bőséges választékot.

A ThinkPadek esetében minőségi, tartós alapanyagokat használ a gyártó, például fémzsanérokat. De a gépek belseje sem kevésbé tökéletes. Az üzleti felhasználásra szánt Lenovo laptopok előnye például az, hogy kevésbé melegszenek fel.

Melyek a legnépszerűbb Lenovo laptopok kínálatunkban?

Nagyon sokféle Lenovo ThinkPadet találsz nálunk: tudsz válogatni a szerint, hogy mekkora bennük a tárhely, milyen a processzor és mekkora a képátló. Ha kimondottan Windows 11 kompatibilis Lenovo laptopot keresel, ezeket is megtalálod.

Többek közt ilyen Lenovo ThinkPad T480s HUN laptop, amelybe Intel Core i5 8350U processzor került, a memóriája pedig 8 GB. Az SSD háttértároló 240 gigás. A gép képátlója 14", adott a Full HD felbontás: 1920 x 1080 pixel. Lényeges lehet az órajel is, itt ez 1700 MHz.

Több csatlakozó is van a gépen: 3 darab USB 3.0, 1 db USB-C és 1 HDMI, de van Thunderbolt is. A billentyűzet magyar, talán egyetlen hátrány, hogy numerikus billentyűzet nem található a laptopon.

Amennyiben szükséged lenne erre az extrára, tekintsd meg a Lenovo ThinkPad X270 HUN laptopot, amelyet Windows 10 Próval kínálunk. Az egyik legjobb ár-érték arányú készülék ez!

Az ár is a használt Lenovo laptopok előnyei 

Mondanunk sem kell, az árak is befolyásolhatják a döntést laptopvásárláskor, azonban ha használt Lenovo modellt választasz, akkor egyértelmű, hogy jól jársz.

Kínálatunkban biztosan megtalálod az igényed szerinti modellt, egyes esetekben lehetőség van memória- és háttértár cserére is. A Lenovo ThinkPadekre is jár a 2 év háztól házig garancia, amely akár ki is bővíthető.

Mindenképp tekintsd meg a kategória termékeit, és kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!